• Pred začiatkom školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V novom školskom roku je nevyhnutné, aby na školách bolo bezpečné prostredie. Minister školstva preto vyzýva rodičov, žiakov, učiteľov aj ostatných zamestnancov škôl, aby využili možnosť očkovať sa. Vyššia zaočkovanosť pomôže školám vyhnúť sa ohniskám nákazy a prerušeniu prezenčnej výučby.

            Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

            Az új tanévben is ügyelnünk kell az iskolai környezet biztonságára. Ezen okból az Oktatásügyi Minisztérium felhívja a szülők, tanulók, tanárok és nem pedagógiai alkalmazottak figyelmét az oltás lehetőségének és előnyeinek kihasználására. A magasabb oltási lefedettség segít az iskoláknak elkerülni a fertőzési gócpontokat és az online oktatást.

             

          • Záverečné skúšky 2021

          • Záverečné skúšky 2021

            1. Riaditeľka  SOŠTaAP určí do 17. mája 2021 skupiny príbuzných predmetov, ktorých známky sa započítajú do hodnotenia jednotlivých častí príslušnej skúšky.

            2. Hodnotenie a klasifikácia žiakov posledných ročníkov stredných škôl za druhý polrok školského roka 2020/2021, vrátane komisionálnych skúšok pre ukončenie druhého polroka, sa uskutoční na zasadnutí pedagogickej rady najneskôr 24. mája 2021.

            3. Školské vyučovanie sa pre posledné ročníky v stredných školách sa končí 28. mája 2021.

            4. Hodnotenie v jednotlivých častiach príslušnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok zo skupiny príbuzných predmetov. Do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

            5. Výsledné známky sprístupní stredná škola plnoletému žiakovi alebo zákonnému zástupcovi neplnoletého žiaka do 4. júna 2021.

            6. Plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka môže do 9. júna 2021 písomne požiadať o vykonanie záverečnej skúšky.

             https://www.minedu.sk/data/att/19040.pdf

             

            Záróvizsgák 2021

            1. Az iskola igazgatója 2021. május 17-ig meghatározza a „rokon tantárgyak“ csoportjait, melyek beleszámolódnak a záróvizsga egyes részeinek az értékelésébe.

            2. A végzős diákok féléves értékelésére és osztályozására, a bizottsági vizsgákat is beleszámítva, legkésőbb 2021. május 24-én kerül sor a pedagógus tanács értekezletén.

            3.  A szakközépiskolák végzős évfolyamai számára az oktatás 202 május 28-án ér véget.

            4. A záróvizsgák egyes részeinek az értékelését az adott részhez tartozó „rokon tantárgyak“ érdemjegyeinek a számtani átlaga adja meg.  A jegyek számtani átlaga tartalmazza az összes évvégi jegyet és az utolsó két év féléves jegyeit.

            ​​​​​​​5.  A végső jegyeket a szakközépiskola 2021. június 4-ig elérhetővé teszi a felnőtt diákok, vagy a kiskorú diákok törvényes képviselői számára.

            6. A felnőtt diák, vagy a kiskorú diák törvényes képviselője 2021. június 9-ig írásban kérvényezheti a záróvizsga letételét (amennyiben valaki nem elégedett a végső értékeléssel, és a hagyományos módon akarja letenni a vizsgát).

             https://www.minedu.sk/data/att/19040.pdf

             

          • MATURITA 2021

          • OZNAM PRE MATURANTOV 

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu určuje termíny a organizáciu internej časti maturitnej skúšky nasledovne:

            1.. Riaditeľka SOŠTaAP  určí do 3. mája 2021 skupiny príbuzných predmetov, ktorých známky sa započítajú do hodnotenia maturitného predmetu.

            2. Hodnotenie a klasifikácia žiakov posledných ročníkov stredných škôl za druhý polrok školského roka 2020/2021, vrátane komisionálnych skúšok pre ukončenie druhého polroka, sa uskutoční na zasadnutí pedagogickej rady najneskôr 10. mája 2021.

            3. Školské vyučovanie sa pre posledné ročníky v stredných školách končí 14. mája 2021.

            4. Hodnotenie v predmete internej časti maturitnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok z tohto predmetu alebo skupiny príbuzných predmetov. Do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

            5. Výsledné známky sprístupní škola plnoletému žiakovi alebo zákonnému zástupcovi neplnoletého žiaka do 19. mája 2021.

            6. Plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka môže do 21. mája 2021 písomne požiadať  o vykonanie ústnej formy internej časti maturitnej skúšky.

             

             https://www.minedu.sk/data/att/19039.pdf

             

          • 2% z daní pre občianske združenie IMA

          • Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby_2020.pdf

            Ak sa rozhodnete venovať 2% z Vašich daní tak,  pri vyplnení  nechajte  zaškrtnuté "súhlasím so zaslaním údajov" a doručte kópiu vyhlásenia o poukázaní 2% (môžete odfotiť a poslať na Edupage Jane Vargovej).

            Ďakujeme

            Ideálna mládežnícka aktivita- IMA je občianske združenie, ktoré pracuje pri SOŠ Okružná 61 v Rimavskej Sobote od roku 2005. Do roku 2018 v OKC IMA pri škole pracovalo 5 základných kolektívov  s bohatou činnosťou, ktoré viedli skúsení vedúci : Ing. Daňková, Ing. Vašová, PaedDr. Barto, PaedDr Vargová a PhDr. Kováčová.  V kolektívoch pracovalo okolo  100 detí , ktoré si okrem pravidelných stretnutí zorganizovali viac ako 40 podujatí (športové akcie, besedy, návšteva kultúrnych podujatí, výlety). Od roku 2019 –kedy nastali zmeny zákonov –  počas prechodného obdobia , pracuje pri škole len jeden základný kolektív. Za aktivity ministerstvo školstva prideľuje body, ktoré sa koncom kalendárneho roka premieňajú na peniaze. Za získané finančné prostriedky sa nakupujú veci pre chod ZK a žiakov školy.

             

             

             

             

          • PRIJÍMACIE SKÚŠKY 2021/2022

          • Termíny konania prijímacích skúšok

            1. kolo                                                 

            1. termín     3. máj 2021 (pondelok) 

            2. termín   10. máj 2021 (pondelok) 

             

            V školskom roku  2021/2022 otvárame

            4-ročné študijné odbory:

            2697 K mechanik elektrotechnik  (vyučovací jazyk maďarský)                    

            4532 K agromechatronik (vyučovací jazyk slovenský

            !!! NOVÝ ODBOR !!!

            2561 M informačné a sieťové technológie  (vyučovací jazyk slovenský)     

              

            3-ročné učebné odbory:

            2487 H 01 autoopravár – mechanik  (vyučovací jazyk slovenský)

            2487 H 01 autoopravár – mechanik  (vyučovací jazyk maďarský)

            4524 H agromechanizátor, opravár  (vyučovací jazyk maďarský)

            2964 H cukrár  (vyučovací jazyk maďarský)

            Duálne vzdelávanie:

            2955 H mäsiar, lahôdkar  (vyučovací jazyk slovenský)

             

             2-ročné učebné odbory:

            2498 F technické služby v autoservise (vyučovací jazyk slovenský)

            3161 F praktická žena (vyučovací jazyk slovenský)

             

            nadstavbové 2-ročné študijné odbory:

            2414 L 01 strojárstvo – výroba, montáž a opravy prístrojov, strojov a zariadení

            4512 L poľnohospodárstvo

            2982 L potravinárska výroba         

             I. termín prijímacej skúšky do nadstavbových odborov       24. jún 2021

            II. termín prijímacej skúšky do nadstavbových odborov       27. august 2021

          • Nový študijný odbor v regióne

          •  

             

             

             

            Nový študijný odbor v regióne

            Od školského roku 2021/ 2022 sa bude na Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej v Rimavskej Sobote  vyučovať nový študijný odbor Informačné a sieťové  technológie. Je to odbor s vyučovacím jazykom slovenským, ktorý zavádzame na škole na podnet podnikateľov z regiónu. 

            Počas štúdia žiak získa vedomosti a zručnosti o štruktúre a architektúre počítačov, teórií algoritmov, programovaní v rôznych jazykoch, bezpečnosti prenosu a spracovaní údajov, návrhu, vývoji a správe softvérových systémov, efektívnej sieťovej komunikácii, cloudových a virtuálnych riešeniach, vývoji webových a mobilných aplikácií, databázových systémoch, manažérsko-ekonomických činnostiach potrebných pre otvorenú informatiku. Absolvent bude schopný samostatne vykonávať práce pri projektovaní, konštrukcii, výrobe, montáži, ako aj v prevádzke a údržbe zariadení  využívajúcich moderné IKT. Po ukončení študijného odboru Informačné a sieťové technológie je absolvent odborník na počítačové siete, samostatne dokáže inštalovať a obsluhovať počítače a servery. Môže sa zamestnať v širokej oblasti informačných technológií. Má priame zameranie na programovanie, pozná operačné systémy, databázy a tvorí www stránky.

            Štúdium je ukončené  maturitnou skúškou. Absolvent študijného odboru Informačné a sieťové technológie má na základe svojej prípravy všetky predpoklady pre zvládnutie vysokoškolského štúdia.

          • Polročná klasifikácia

          • 1. Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8  a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto:

            Riadny termín na vyskúšanie a hodnotenie žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021 sa predlžuje do 31. marca 2021 pre žiakov, ktorých nebolo možné vyskúšať v prvom polroku školského roka 2020/2021; týmto žiakom sa výpis polročného vysvedčenia vydá 31. marca 2021, pričom prvý polrok školského roka 2020/2021 skončí 31. januára 2021.

            2. Na základe rozhodnutia pedagogickej rady vo vyučovacích predmetoch, ktorých vyučovanie bolo obmedzené alebo podstatne redukované, sa použije slovné vyjadrenie "absolvoval/-a" alebo "neabsolvoval/-a".

            Zoznam predmetov, ktoré budeme hodnotiť slovne "absolvoval/-a" alebo "neabsolvoval/-a":
            • telesná a športová výchova – všetky triedy
            • odborný výcvik, odborná prax, praktické cvičenia, prax – všetky triedy

            • informatika – všetky triedy
            • odborné kreslenie - I.GC(sk cukrár), I.CM, II.CSM
            • technické kreslenie – I.G, II.G, I.R,I.C, I.A, II.C, I.M,II.M
            • meranie a diagnostika - III.D, IV.D
            • technické merania - I.N, II.N
            • technika administratívy - I.D

            3. Termín klasifikačnej porady je 25.01.2021. Známky majú byť uzavreté 21.1.2021 do 14:00.

            Jana Vargová

             

          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia  v termíne                    od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola technická a agropotravinárska - Műszaki, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola
      • 047/5621527
      • Okružná 61 979 01 Rimavská Sobota Slovakia
      • 042317665
      • https://www.youtube.com/@sostaprs7924/videos
      • https://www.facebook.com/sostaap.rimavska.sobota
      • https://www.instagram.com/sostap.rs/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje