• Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Aj Zem má svoj sviatok, každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu. Mottom tohtoročného Dňa Zeme 2024 je Zem verzus plasty. Do najväčšieho environmentálneho hnutia na svete sa môžu zapojiť všetci. Každoročne sa podarí v Deň Zeme zmobilizovať viac ako miliardu ľudí. Participujú na ňom vzdelávacie inštitúcie, školy a univerzity, občianske združenia i súkromné organizácie. Dôležitý je pritom každý z nás. Ako sa píše na stránke Earthday.org, jednotlivec má „moc a vplyv ako spotrebiteľ, volič a člen komunity, ktorý sa môže zapojiť v záujme zmeny“. Aj naši žiaci prispeli na Deň Zeme vyzbieraním odpadkov, ktoré tam rozhodne nepatria. Dôležité je však myslieť na ochranu prírody nielen v Deň Zeme, ale každý jeden deň.

          • Školský parlament si zvolil predsedu a podpredsedu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský parlament si zvolil predsedu a podpredsedu.

            Po celoškolských voľbách do školského parlamentu, ktoré sa konali dňa 12.04.2024, sa dnes streli novozvolení členovia na svojom prvom zasadnutí. Členovia školského parlamentu si tajným hlasovaním spomedzi seba volili predsedu a podpredsedu školského parlamentu. Predsedom sa stal Atilla Balga z II.MT triedy a podpredsedníčkou sa stala Csenge Liptáková z II.CM triedy. Následne boli žiaci informovaní o zložení, činnosti ŠP a o ich právach a povinnostiach ako členov ŠP.

          • Ďalšie úspechy našich žiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalšie úspechy našich žiakov.

            Máme 1. miesto Dňa 13. apríla sa Kinga Tóthová, žiačka II.MT triedy, zúčastnila slávnostného odovzdávania cien básnickej súťaže, ktorú organizovalo Fórum združení v Kazincbarcike v Maďarsku. Súťažiaci poslali svoje básne zo Slovenska, Zakarpatska a z Maďarska. Kinga v kategórií stredoškolákov vyhrala prvé miesto. Jej báseň „Rýchle“ aj zhudobnili a predniesli počas ceremoniálu. Gratulujeme a želáme veľa umeleckých úspechov aj v budúcnosti! Na súťaži sa zúčastnili aj ďalší nadaní žiaci a žiačky našej školy: Ľudovít Danyi (II.CR), Csenge Liptáková (II.CM) a Bianka Kökényová (II.DN).   2024.04.13-án Tóth Kinga II.MT osztályos tanulónk a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által meghirdetett versíró pályázat eredményhirdetésén vett részt. A versenyre Felvidékről, Kárpátaljáról és Magyarországról érkeztek versek. Kinga a középiskolások kategóriájában a legelőkelőbb első helyet érdemelte ki. „Gyorsak” c. versét meg is zenésítették és előadták az ünnepségen. Gratulálunk a kitűnő eredményhez és még nagyon sok művészi sikert kívánunk! A versenyen több tehetséges költőpalántánk is részt vett: Danyi Lajos (II.CR), Lipták Csenge (II.CM) és Kökény Bianka (II.DN).

          • Zážitok je naša pridaná hodnota

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitok je naša pridaná hodnota.

            Žiaci tried IV.R, IV.A a III.S sa dňa 27.3.2024 zúčastnili workshopu na tému Podnik a podnikanie s Ing. Samuelom Hrnčiarom z Občianskeho združenia Mladý podnikavec. Táto vzdelávacia inštitúcia zo Žiliny pôsobí na celom Slovensku v duchu hesla „Zážitok je naša pridaná hodnota ". Organizuje vzdelávanie pre žiakov, učiteľov aj firmy. Ich nosnými témami sú hlavne marketing, manažment, finančná, digitálna a čitateľská gramotnosť, psychológia a iné. Na workshope získali žiaci základné informácie o podnikaní, ako založiť živnosť alebo spoločnosť s ručením obmedzeným, na čo slúži obchodný register, ale aj zaujímavé informácie o svetoznámych podnikateľských osobnostiach, ako Elon Musk, Steve Jobs, Tomáš Baťa a.i. V závere workshopu si mohli overiť svoje znalosti vo vedomostnom kvíze cez aplikáciu Kahoot a, samozrejme, najúspešnejší boli aj ocenení vecnými cenami.

          • Naši ocenení pedagógovia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naši ocenení pedagógovia.

            Primátor mesta Rimavská Sobota dňa 27.marca pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil pedagógov z 25 školských subjektov sídliacich na území mesta. Za SOŠTaAP boli ocenení: Ing. Dagmar Vašová, Ing. Žaneta Csobová, Ing. Andrea Kisantalová. Pani riaditeľke a kolegyniam srdečne gratulujeme.

          • Recitačná súťaž Mihálya Tompu - A Tompa Mihály Országos Szavalóverseny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Recitačná súťaž Mihálya Tompu - A Tompa Mihály Országos Szavalóverseny .

            26. marca sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Mihálya Tompu v priestoroch Kultúrneho domu v Rimavskej Sobote. Z našej školy sa jej zúčastnili: Orsolya Dávidová (II.CM), Csilla Horváthová (II.CM), Ľudovíť Danyi (II.CR), Attila Kökény (II.CR) a Adrián Oláh (II.DN). Orsolya, Csilla, Attila a Adrián sa umiestnili v bronzovom pásme a Ľudovít v zlatom, a preto postúpil do semifinále, ktoré sa bude konať 16. mája v Lučenci.   2024. március 26-án a rimaszombati Művelődési Házban került sor a Tompa Mihály Országos Szavalóverseny járási fordulójára. Iskolánkat Dávid Orsolya (II.CM), Horváth Csilla (II.CM), Danyi Lajos (II.CR), Kökény Attila (II.CR) és Oláh Adrián (II.DN) képviselte. Orsi, Csilla, Attila és Adrián bronz, míg Lajcsi arany besorolást kapott. Lajcsi továbbjutott a losonci országos elődöntőbe, mely május 16-án lesz.

          • Súťaž o najkrajšiu fotografiu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž o najkrajšiu fotografiu.

            Vystihnúť jedinečný moment, zachytiť neopakovateľnú atmosféru... Aj o tom bola celoškolská fotografická súťaž pod názvom „Voda v našom okolí“, ktorá bola školským parlamentom vyhlásená pri príležitosti Svetového dňa vody. Do súťaže sa zapojili žiaci z rôznych tried. Hodnotiacu komisiu tvorila pani zástupkyňa, koordinátor environmentálnej výchovy a koordinátorka školského parlamentu. Tri najkrajšie snímky boli odmenené vecnými cenami. Všetky fotografie mali niečo do seba, ale porote sa najviac páčila fotografia Jána Beracka zo IV. R triedy, na 2. mieste skončila fotografia Mateja Britaňáka z III. CR triedy a 3. miesto obsadila snímka Silvie Farkašovej z II. CM triedy. Víťazom srdečne blahoželáme, nech im to dobre fotí:-)

          • Ďalšia prednáška

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ďalšia prednáška.

            Dňa 25. marca žiačky I.CM triedy absolvovali v Knižnici Mateja Hrebendu 2. prednášku týkajúcu sa oblasti sexuálnej výchovy. Odborníčka Mgr. Erika Slivová z Centra poradenstva a prevencie v Rimavskej Sobote dievčatám priblížila tému, ako si vybrať správneho životného partnera.   2024. 03. 25-én az I.CM diákjai részt vettek a soron következő szexuális nevelés témájú előadáson a Matej Hrebenda Könyvtárban. A rimaszombati Tanácsadó és Megelőzési Központból Mgr. Sliva Erika beszélgetetett el velük a megfelelő társ kiválasztásáról.

          • Deň učiteľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

            Deň učiteľov Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov – 28. marca. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie. Zamestnanci SOŠaAP v Rimavskej Sobote si uctili tento sviatok na slávnostnom posedení 22. marca. Úvodný príhovor predniesla riaditeľka školy Ing. Dagmar Vašová, v ktorom sa poďakovala pedagogickým i nepedagogickým pracovníkom za ich neľahkú prácu. Následne boli niektorí pedagógovia ocenení za aktívnu prácu v prospech školy.

          • Veľká noc nám už klope na dvere

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká noc nám už klope na dvere.

            Veľká noc nám už klope na dvere. Naše dievčatá z I.GCSM spolu s majsterkami nám vniesli kúsok veľkonočnej atmosféry do triedy. Páči sa Vám ich práca? Môžete ich podporiť laikom, určite sa potešia :) Húsvét alkalmából ügyeskedtek az I. GCSM osztályból a cukrász lányok a mesternőkkel. Az osztályba behoztak egy kis húsveti hangulatot. Tetszik nektek a munkájuk? Ha igen, láikolhatjátok, biztos örülni fognak neki :)

          • Global Money Week

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Global Money Week.

            V rámci medzinárodného týždňa peňazí – Global Money Week si dňa 21.3. žiaci III.S triedy otestovali svoje vedomosti v kvíze finančnej gramotnosti Národnej banky Slovenska. Otázky vychádzajú z reálnych životných situácií v oblasti finančnej gramotnosti a ochrany finančného spotrebiteľa. Kvíz pozostáva z 10 otázok, pričom každá otázka ponúka tri možné odpovede. Prví traja najrýchlejší a najšikovnejší (podľa počtu dosiahnutých bodov) získali malú odmenu. Overte si aj vy svoje vedomosti kvízom od NBS! #GlobalMoneyWeekSlovakia #GlobalMoneyWeek2024 #GMW2024

          • Global Money Week

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Global Money Week.

            Ďalšia aktivita v rámci medzinárodného týždňa peňazí – Global Money Week Žiaci I.EN triedy si dňa 20.3. na 4. vyučovacej hodine pozreli zábavný príbeh od 5peniažka „Vlčí hlad alebo digitálna bezpečnosť“. Sériu krátkych rozprávkových príbehov finančného vzdelávania pripravila Národná banka Slovenska. Vyskúšali novú interaktívnu učebnú pomôcku „Vlčí hlad“, ktorá ich naučí, ako rozpoznať a ochrániť sa pred podvodníkmi v online svete. Riešili rôzne úlohy – pokúsili sa uhádnuť heslo vytvorené z pestrej kombinácie informácií, diskutovali o tom, aké typy hesla používajú a čo je dôležité použiť pri tvorbe hesla, aby bolo bezpečným.. Zistili, čo je phishing – najčastejší typ podvodu v súčasnosti, ako sa majú zachovať, ak sa dali nachytať alebo okradnúť. #GlobalMoneyWeekSlovakia #GlobalMoneyWeek2024 #GMW2024

          • Veľkonočná nálada

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná nálada.

            Všade navôkol už vládne veľkonočná nálada a zavítala aj k našim žiakom na školskom internáte. Zatiaľ to bolo len v podobe zdobenia veľkonočných vajíčok, ale smiech, rozvíjanie dobrých vzťahov a poriadna sranda nemohli chýbať.

          • GLOBAL MONEY WEEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album GLOBAL MONEY WEEK .

            Počas týždňa od 18. do 24. marca 2024 prebieha celosvetová kampaň GLOBAL MONEY WEEK (Medzinárodný týždeň peňazí). Tohtoročná téma kampane je: Chráň svoje peniaze, zabezpeč si budúcnosť (Protect your money, secure your future). Do kampane sa zapojila aj naša škola. V rámci vzdelávacích aktivít medzinárodného týždňa peňazí žiaci tried IV.R, IV.A a II.DN sa dňa 18.03.2024 na 3-tej a 4-tej vyučovacej hodine zúčastnili prednášky na tému: „Dane a daňový systém na Slovensku“ s pracovníčkou Finančnej správy SR, Centra komunikácie a podpory Ing. Marianou Szőkeovou. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie mladých ľudí o finančnom vzdelávaní, o tom, aké dôležité je prijímať zodpovedné a informované rozhodnutia pri správe svojich financií a zároveň ostať prezieravý a chrániť svoje peniaze pred možnými hrozbami. https://www.facebook.com/100064732444514/posts/804777308356677/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v #GlobalMoneyWeekSlovakia #GlobalMoneyWeek2024 #GMW2024

          • Školenie v Nitre

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školenie v Nitre.

            V dňoch 19. a 20. marca 2024 šiesti pedagógovia našej školy úspešne absolvovali školenie pre učiteľov a majstrov odborného výcviku. Školenie bolo zamerané na tému súčasných trendov v obrábaní pôdy, agrotechnických prvkov v konštrukcii strojov, skenovanie porastov a tvorbu pôdnych máp.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola technická a agropotravinárska - Műszaki, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola
      • 047/5621527
      • Okružná 61 979 01 Rimavská Sobota Slovakia
      • 042317665
      • https://www.youtube.com/@sostaprs7924/videos
      • https://www.facebook.com/sostaap.rimavska.sobota
      • https://www.instagram.com/sostap.rs/
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje